loading...

مجله علمی کافه زیرو

همه ما می دانیم کم و بیش که استرس می تواند تاثیرات بسیار بدی بر روی افراد بگذارد و سلامت جسم را تحت تاثیر بگذارد در ادامه مطلب از مجله اینترنتی کافه زیرو قصد داریم شما را با این که آیا استرس موجب کم ک

دوشنبه 29 دی 1399

همه ما می دانیم کم و بیش که استرس می تواند تاثیرات بسیار بدی بر روی افراد بگذارد و سلامت جسم را تحت تاثیر بگذارد در ادامه مطلب از مجله اینترنتی کافه زیرو قصد داریم شما را با این که آیا استرس موجب کم کاری معده در جوانان می شود یا خیر آشنا کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

استرس کم کاری معده جوانان

استرس و اضطراب موجب ابتلا به بیماری IBS و کم کاری معده از جمله نپذیرفتن غذا و تهوع دایمی در افراد جوان زیر ۲۰ سال می شود. ایرج خسرونیا رئیس انجمن پزشکان داخلی و فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: استرس و اضطراب دایمی و سایر مشکلات روحی و روانی در جوانان زیر ۲۰ سال موجب ابتلا به بیماری IBS می شود. وی ادامه داد: ۲۰ درصد از مبتلایان به بیماری های گوارشی که برای درمان مراجعه کرده از این بیماری رنج می برند.


خسرونیا تصریح کرد: بیماری IBS موجب زخم روده و معده شده و عملکرد دستگاه گوارش را با اختلال مواجه می کند. وی یادآور شد: تهوع دایمی و تنبلی معده از دیگر علائم اختلالات گوارشی ناشی از ابتلا به بیماری های روانی و یا استرس و اضطراب دایمی است. خسرونیا خاطر نشان کرد:مبتلایان به بیماری IBS باید همزمان با درمان اختلالات گوارشی به روانپزشک نیز مراجعه کنند بیشتر بدانید ازچه عواملی باعث استرس و اضطراب می‌شود؟

برای اکثر افراد، استرس و اضطراب معمولاً پس از یک حادثه خاص در زندگی رخ می‌دهد، اما پس از آن برطرف می‌شود.


عوامل استرس زا عبارتند از:

نقل مکان کردن شروع یک مقطع تحصیلی یا کار جدید ابتلا به یک بیماری یا جراحت بیماری یا جراحت یک دوست یا عضو خانواده مرگ یک عضو خانواده یا دوست ازدواج تولد نوزاد جدید مصرف مواد مخدر و داروها مواد مخدری که حاوی مواد محرک هستند، ممکن است علائم استرس و اضطراب را تشدید کنند. استفاده منظم از کافئین، مواد مخدر مانند کوکائین و حتی الکل نیز می‌تواند علایم استرس و اضطراب را بدتر کند.

داروهای تجویزی که می‌تواند علایم استرس و اضطراب را تشدید کنند عبارتند از:

داروهای تیروئید اسپری‌های آسم قرص‌های رژیمی اختلالات مرتبط با استرس و اضطراب استرس و اضطرابی که به طور مکرر رخ داده و به نظر می‌رسد تناسبی با عوامل استرس زا ندارد، ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال اضطرابی باشد. این اختلالات عبارتند از:

اختلال اضطراب فراگیر اختلال هراس اختلال استرس پس از سانحه ترس یا اضطراب اجتماعی اختلال وسواس جبری علائم و نشانه‌های استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می‌تواند علائم جسمی و روحی تولید کند. افراد ممکن است استرس و اضطراب متفاوتی را تجربه کنند. اما علائم شایع آن عبارتند از:

دل درد تیک عصبی تنفس سریع ضربان قلب سریع عریق زیاد لرزش تکرر ادرار تغییرات اشتها انتظار عذاب و عقوبت ترس یا عصبانیت مشکلات تمرکز خشم غیر منطقی بی قراری

استرس کم کاری معده جوانان

علائم اضطراب از نظر عصب‌شناسی

می‌توان چنین استدلال کرد که استرس و اضطراب همان علائم عصبی هستند. این علائم می‌توانند سطح انتقال دهنده‌های عصبی در مغز را تغییر داده و آنه را مجبور به ارسال سیگنال‌های غیر عادی به بقیه بدن کنند. اگر چه استرس و اضطراب باعث هیچ گونه آسیب عصبی شناخته شده‌ای در بدن نمی‌شوند، اما قادر به ایجاد این علائم در بدن هستند:

گزگز دست و پا ترشح آدرنالین و تنفس سریع در هنگام اضطراب، امری بسیار معمول است و هر دو می‌توانند به احساس گزگز و به خواب رفتن دست و پا منجر شوند. نکته جالب توجه این است که هر دو واکنش، تاثیرات متفاوتی دارند. آدرنالین با اتساع عروق خونی، خون را به عضلات می‌فرستد، در حالی که تنفس سریع، رگ‌های خونی را منقبض می‌کند و در نتیجه خون کمتری به دست و پا جریان می‌یابد.


دردهای عصبی

استرس و اضطراب همچنین می‌تواند دردهای عصبی ایجاد کند. این دردهای عصبی، هم جسمی و هم روانی هستند. در هنگام اضطراب و استرس، دردهای موسوم به دردهای روانی، سنسورهای درد را به طور خودکار در مغز فعال می‌سازد. این دردها حتی اگر از لحاظ علمی هیچ علتی غیر از اضطراب نداشته باشند، اما تجربه درد کاملاً واقعی است.

سرگیجه و سنگینی سر اضطراب و استرس می‌تواند باعث سنگینی سر و سرگیجه شده و احتمالاً حتی با مشکل ایستادن و یا احساس بی‌حسی در پاها همراه خواهد بود. همه این علائم به اضطراب به خصوص تنفس سریع و ترشح آدرنالین مرتبط است.

سردرد

اضطراب می‌تواند سرآغاز انواع سردردها از جمله سردرد تنشی و میگرن باشد. میگرن همچنین ممکن است علائم خاص خود مانند مشکلات چشم را بروز دهد. همه این مشکلات از علائم شناخته شده اضطراب و استرس هستند.

خستگی

در اضطراب شدید، بروز خستگی هم شایع است و ظاهراً به این دلیل رخ می‌دهد که زندگی با اضطراب مداوم سبب تحلیل احساسات می‌شود. از آنجا که اضطراب می‌تواند به بی‌خوابی نیز منجر شود مقداری از این خستگی ناشی از کمبود خواب است.

اختلال حافظه

شاید تنها علامت “خفیف” و دائمی اضطراب در مغز، اختلال حافظه باشد. از دست دادن حافظه ناشی از اضطراب به ندرت حاد است، اما به دلیل ترشح مداوم هورمون استرس (کورتیزول) است.

سلامت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش